Over mijzelf

Ik kwam zelf in 2003 voor het eerst in aanraking met biodanza. En ik werd letterlijk diep geraakt: door de eenvoud, door het communiceren in stilte (dus alleen via de beweging), het in contact komen met mezelf, de verbinding met de ander(en). Dat alles gebeurde heel geleidelijk zoals het door biodanza bedoeld is. Uiteindelijk besloot ik om zelf ook facilitator te worden en haalde ik in 2012 mijn diploma. Op dat moment gaf ik al een tijdje les onder supervisie als onderdeel van het afstuderen.

In aansluiting op mijn afstuderen heb ik drie jaar lang lesgegeven aan een groep in Valkenswaard. Uiteindelijk moest ik door omstandigheden in 2015 stoppen. Maar het begon weer te kriebelen en in 2017 besloot ik om de opleiding opnieuw te gaan volgen om mijn kennis en vaardigheden een oppepper te geven. Inmiddels besef ik dat ik verworden ben tot de eeuwige biodanzastudent want er is altijd meer te leren, meer te verdiepen. Zo ontwikkel ik me verder als persoon en dus ook als docent.

Nu schrijven we 2022 en leven we in een aparte tijd waarin alles wat het menszijn mooi maakt min of meer verboden is. Biodanza geeft ons de kans om weer in de verbinding en compassie te komen. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom start ik, zodra de maatregelen het mogelijk maken met een nieuwe groep op de dinsdagochtend. En wie weet wat er nog meer zal volgen.